Categorieën
Belgie Vlaams-Brabant

Knooppunt Machelen Brussel

Bouwjaar: onbekend | Geschatte kosten: circa €14 miljoen (ongebruikt gedeelte) | Land: België | Provincie: Vlaams-Brabant

beschrijving

Het knooppunt Machelen is gebouwd met het idee om de E19 tot aan het centrum van Brussel door te trekken. Deze plannen zijn nooit ten uitvoer gebracht (door een meningsverschil tussen Brussel en Vlaanderen), waardoor nu een tak van het knooppunt (3 fly-overs en 1 centraal kunstwerk) niet gebruikt wordt. De Vlaamse minister schrijf hierover: “Het gaat in totaal om vijf bruggen. De reden is het niet doortrekken van de A1(E19) op het grondgebied van het Brusselse Hoofdstedelijke gewest. Het valt dan ook buitende bevoegdheid van het Vlaams Gewest om deze bruggen te verbinden met de openbare weg”.

Er wordt duidelijk geoefend met het lijnen trekken op deze locatie door wegenbouwers. Tevens zijn er enkele borden geplaatst. Voor de rest ligt er wat overblijfselen (asfaltgranulaat) van de wegenbouw. Het gebied wordt ondermeer door de locale bevolking gebruikt om de hond uit te laten.

toekomst

Het ziet er niet naar uit dat de snelweg uiteindelijk zal worden doorgetrokken. Wel zijn er plannen voor spoorwegen naar de luchthaven Zaventem die Zaventem met alle richtingen van het spoorwegnetwerk zal verbinden.

locatie

bronnen

Vlaams Parlement (pdf) Vraag 23- 10 oktober 2003

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.